SmartFront inleder samarbete med EcoKraft

För ytterligare information, kontakta:

Stefan Forsberg
VD, SmartFront AB
stefan@smartfront.se
Tel: 070- 241 70 15

Oscar Gustavsson
Ägare Ecokraf
oscar@ecokraft.se
Tel: 070-666 20 89

SmartFront inleder samarbete med EcoKraft

SmartFront AB, ett Eskilstunaföretag, med verksamhet inom fasadrenovering, fönsterbyten, ventilation och energibesparande åtgärder, inleder nu ett samarbete med EcoKraft  för att kunna erbjuda sina kunder möjligheten att installera solceller vilket innebär en minskad energiförbrukning och minskad negativ miljöpåverkan.

SmartFront är en, relativt ny, unik fasadlösning som integrerar ventilationen i fasaden vid renovering av hus. Företaget finns i Eskilstuna med filial i Stockholm och är systerföretag till Front RK AB och Rapid Hyrställningar AB. Koncernen omsätter cirka 265 miljoner och har 115 anställda. Det är ett anrik koncern som verkat i Mälardalen sedan 1963 och har en bred och återkommande kundkrets.

EcoKraft, som har över 20 års erfarenhet av solcellsinstalltioner är baserat i Eskilstuna, erbjuder högkvalitativa solcellsanläggningar till villor, lantbruk och företag. Företaget har en god tillväxt och räknar med att fortsätta fördubbla sin omsättning även under 2017. EcoKraft har kunder i hela Sverige med ett väl utbyggt installationsnät.

-Vår strategi är att vara en framåtskridande och innovativ kvalitetsleverantör till bostadsrätter, kommersiella och kommunala fastighetsbolag i Sverige. SmartFront har en bred kunskap inom ventilation och renoveringar av hus och vi ser en jättefördel att kunna erbjuda våra kunder som installerar SmartFront energi via solceller till drift av ventilationen och hela fastigheten. EcoKraft har verkligen förmågan att uppfylla våra höga krav berättar Stefan Forsberg, VD på SmartFront. Han fortsätter – Företagens målgrupper är ofta samma och på detta sätt når vi bredare ut på marknaden och snabbar på omställningen till bättre hus.

Oscar Gustavsson, VD och ägare EcoKraft – SmartFront är ett intressant och innovativt Eskilstunaföretag med rätt driv och värderingar samt en intressant historia som vi gärna samarbetar med. Deras fasad, ventilationslösningar och våra solceller är en bra matchning för fastighetsägarna som kan göra allt på en gång och inte behöva krångla med ställning flera gånger. Jag har arbetat med solceller i mer än 20 år och nu känner jag att omställningen av energikällor verkligen kommer vilket är glädjande. Kanske kan vi och SmartFront skapa ett ännu större intresse om, vi syns mer tillsamannas. Att de sedan är nominerad till Årets Innovatör i Eskilstuna stärker vår tro på att SmartFront är rätt att arbeta ihop med, avslutar Oscar med ett leende.

Nu söker företagen tillsammans ett intressant objekt, gärna en bostadsrätt i Mälardalen, där det kan genomföras en helhetslösning för att påvisa effekten med våra system.
SmartFront spar minst 55 % av din energikostnad. Kombineras det med solceller på taket kan fastigheten bli självförsörjande på el.